afbeelding van Johan Bax
Werkelijke naam: 

Na 15 jaar werkzaam bij Unit4, ben ik in 2010 samen met Unit4 collega Ard Zonneveld, gaan specialiseren in management van productontwikkelingsprocessen. 

Ook bij Unit4 klanten kwamen wij op dit gebied altijd heel veel verschillende spreadsheets (met héél veel kolommen) en gedeelde share’s tegen.

Wij leveren nu als oplossing voor stroomlijning van dit proces  laagdrempelige configureerbare Cloud PLM platformen voor productontwikkeling. Wij onderkennen hierbij specialisaties voor onder andere voor de Fashion, Lifestyle en High-Tech sector. De resultaten van onze platformen (de producten) worden veelal geïmporteerd in ERP systemen en /of andere content managementsystemen,  waaronder Agresso Wholesale en Multivers / Multivers Extended, waardoor deze daar ook niet meer te hoeven worden aangemaakt. 

Door het gebruik van één centrale plaats voor alle productdata, waaronder productgegevens, versies, art-work, keuringsresultaten en eenvoudig zelf aan te maken overige gegevens, in combinatie met configureerbare workflows, ontstaat er een productrecord dat zichzelf logisch opbouwd tijdens het proces van idee/concept naar eindproduct. Dit geeft het management ook het gewenste overzicht en inzicht en maakt taakverdeling/delegeren beter mogelijk. 

Het gebruik van een PLM platform binnen een productontwikkelingsproces levert een verbetering op van de samenwerking (intern en in de supply chain), een verlaagde foutkans, een verhoogde efficiency en productkwaliteit en een versnelde time-to market. Bovenal is het altijd weer een inspirerend proces - het proces van totstandkoming van nieuwe producten.  

Een boeiende fase ontstaat bijvoorbeeld wanneer onze klanten aan leveranciers toegang gaan verlenen tot het platform, bijvoorbeeld voor het raadplegen van de laatste versie van het te produceren product of voor het terugmeldingen van zendingen. Er zijn dan soms cultuurverschillen, die we echter in de regel op kunnen lossen door korte on-line trainingen, ook voor de leveranciers zijn er immers grote voordelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie omtrent mogelijke toepassingen. Wij hebben veel praktische voorbeelden van innovaties bij Unit4 klanten. Onze website is www.productstream.nl

Functie: 
Partner ProductStream PLM
Rol: 
Adviseur
Interesses: 
Film
Muziek
Voetbal
Wielersport
Skills: 
Applicatiebeheer
Informatieanalyse
Leidinggeven/management
Organisatieontwikkeling
Programmamanagement
Projectmanagement
Systeembeheer

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren