Overslaan en naar de inhoud gaan

Om de continuïteit van de bedrijfsvoering te garanderen is het zeker nu van groot belang om klanten tijdig te informeren over het aanvullen van hun voorraad.

Op basis van de extrapolatie van het bestelgedrag uit het verleden hebben we een query gemaakt die na bewerking in excel leidt tot een bestelreminder voor de klant. Dit kan je groothandel helpen om samen met de klant te bepalen of voorraden moeten worden aangevuld teneinde de continuïteit van het bedrijfsproces van de klant te garanderen.

Als voorbeeld de rood omlijnde regel (mogelijk is het beeld lastig te lezen, hier kun je het beeld downloaden):

De klant heeft sinds 2018 29 orders geplaatst. Dit betreft dus gemiddeld 1 bestelling in 28 dagen. De laatste order is 28 dagen geleden geplaatst. Het is dus waarschijnlijk dat de klant vandaag of morgen dit artikel nodig heeft. De gemiddelde bestelgrootte is 230 stuks.

Naast dat je hierdoor zorgt voor de continuïteit, help je de klant tevens zijn servicegraad en commerciële slagkracht te verhogen; producten zijn tenslotte goed beschikbaar voor verkoop.

Het mooie is dat je dit kunt realiseren door gebruik te maken van beschikbare data in Unit4 Wholesale ERP en met bestaande functionaliteit het overzicht kunt produceren.

Het één en ander vergt inspanning, wij helpen je graag op weg met een analyse van het bestelgedrag van de klanten.

Reacties

Login of registreer om te reageren