Overslaan en naar de inhoud gaan

Het gebruiken van zoeksleutels voor producten is voor meerdere toepassingen handig. We hebben een aantal voordelen op een rij gezet.

  • Intern zoeken naar producten binnen de ERP-applicatie wordt aanzienlijk vergemakkelijkt.
  • Het vinden van producten door externe applicaties zoals websites wordt hierdoor verbeterd indien in de integratie gebruik wordt gemaakt van zoeksleutels.
  • Het matchen van producten bij digitale orderinvoer kan op verschillende criteria plaatsvinden (denk aan ean-codes, debiteurproductcodes, leveranciersproductcodes) waardoor er minder uitval is in de digitale orderstroom.

Indien je een Product Informatie Management (PIM) systeem hebt kun je deze daarin (automatisch) samenstellen en vanuit dit systeem het ERP laten vullen.

Heb je geen PIM in gebruik dan kun je ook een query maken die de zoeksleutel samenstelt op basis van allerlei velden in de database (bijv. EAN, bestelcode leverancier, eigen productcode of delen daarvan, productkenmerken, productomschrijvingen). Met onze integratieoplossing roepen wij de query aan en vullen de zoeksleutel vervolgens automatisch in de applicatie zodat de bovenstaande voordelen behaald kunnen worden.

Heb je nog vragen hoe je dit in je ERP-transactiesysteem het beste kan inregelen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Reacties

Login of registreer om te reageren