Overslaan en naar de inhoud gaan

We hebben regelmatig gesprekken met groothandels over het niet goed georganiseerd krijgen van het arbeidsintensieve beheer van artikeldata in de verschillende applicaties zoals ERP, WMS en E-commerce.

Het resultaat is dat de kwaliteit van artikeldata in deze bedrijfsapplicaties te wensen over laat en daarmee zorgt dit uiteindelijk weer voor een toename in foutherstel en extra inspanningen in de bestel- en verwerkingsprocessen.

De markt vraagt om bestelgemak en het gelijk juist uitleveren van een order. Door het ontbreken van actuele en complete artikeldata als smeermiddel gaan deze processen stroef verlopen en behaal je niet je gewenste serviceniveau naar de klanten.

Om te voorkomen dat je vooral extra werk achteraf moet leveren om fouten te herstellen, kun je het beter in eerste instantie gelijk goed doen.

Centraliseren van artikeldatabeheer in een Product Informatie Management (PIM)-oplossing is hierbij een belangrijke stap. Je wilt in een modus komen van 'voorkomen i.p.v. herstellen'. Daarnaast biedt een PIM-oplossing ook een datafundament voor nieuwe toegevoegde waarde en faciliteert het verdere groei in de digitale economie.

Het is een businesscase die tientallen groothandels met de inzet van Beeyond al gemaakt hebben.

We zijn een video tutorial serie gestart over Beeyond. Een PIM-oplossing waarbij je als groothandel je artikeldata kunt centraliseren en de mogelijkheid krijgt om artikeldata veel efficiƫnter te verzamelen, beheren, verrijken en tenslotte te distribueren naar belangrijke applicaties en (digitale) verkoopkanalen.

In de eerste video gingen we in op de basisprincipes: hoe kun je artikeldata overzichtelijk structureren en met zelf te bepalen variabelen op het gebied van bijvoorbeeld marketing, e-commerce, logistiek, statistisch, etc. artikeldata kunt verrijken.

We hebben nu een tweede video tutorial opgenomen waarin we eenvoudig en geavanceerd zoeken behandelen en hoe je daarbij handig kunt werken met filters.

Loop je ook tegen het beheer rondom productinformatie aan? Neem dan contact met ons op.

Reacties

Login of registreer om te reageren