Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Bol.com betalen klanten hun bestelling aan Bol.com en verkopers ontvangen vervolgens van Bol.com het verkoopbedrag, met inhouding van de gemaakte kosten. Het is bij kleinere volumes voor de financiële afdeling nog wel te doen om de specificaties met de binnenkomende betalingen handmatig te controleren en te verwerken/matchen. Gaat de business via dit soort marktportalen in een stroomversnelling dan krijg je behoefte dit proces met minder inspanning te verwerken.

Als verkoper via Bol.com ontvang je maandelijks een alles-in-één PDF-factuur met inkomsten en uitgaven plus een Excel-betaalspecificatie per product in je verkoopaccount.

De Excel-betaalspecificatie wordt door medewerkers van de financiële afdeling gebruikt om de Bol.com-verkoopfacturen handmatig af te stemmen met de maandelijkse betaling. Als de maandelijkse verkopen via Bol.com oplopen wordt de afstemming van de maandelijkse betaling al snel een flinke klus.

In Unit4 Wholesale is de module telebankieren beschikbaar waarmee bankafschriften ingelezen kunnen worden en betalingen automatisch gematcht kunnen worden met openstaande facturen.

De digitale groothandel heeft een oplossing ontwikkeld waarmee we de betaalspecificatie die wordt gedownload vanuit de Bol.com-verkoopaccount ingelezen kan worden in het programma telebankieren. Via het integratieplatform wordt de Bol.com-betaalspecificatie omgezet naar CAMT-053 formaat. Dit bestand kan vervolgens als bankafschrift worden ingelezen in Agresso Wholesale.

Op deze manier kan gebruik gemaakt worden van de automatische matching functionaliteit in Unit4 Telebankieren en worden de Bol.com-facturen automatisch (op Bol.com order-/factuurniveau) afgestemd met de maandelijkse verzamelbetaling. Dit bespaart medewerkers op de financiële afdeling veel handmatig afstem- en uitzoekwerk.

Reacties

Login of registreer om te reageren