Haal meer uit Qlik Sense: koppel Excel rechtstreeks aan Qlik

Rapportages maken is vaak lastig. Een ERP oplossing slaat alle gegevens op in vele tabellen. In mijn vorige post heb ik u stap voor stap door het proces geleid om Excel rechtstreeks aan uw database te koppelen. In deze post toon ik u hoe u de lastige stap van het maken van de query kunt omzeilen als u Excel rechtstreeks aan de Qlik database koppelt..

De queries die nodig zijn om de gegevens te verzamelen, zijn reeds gemaakt bij het bouwen van de Qlik Sense-app.

V­­oordelen van Qlik als datawarehouse

Betrouwbaarder: Iedereen gebruikt dezelfde gegevens

Elke koppeling die u maakt loopt via een query, een vraag aan de database. En voor elke toepassing opnieuw.  De kans dat daar een fout in sluipt is aanwezig. Door rechtstreeks de data te gebruiken die al eerder zijn gevalideerd in het ontwikkelproces, sluit u deze fout uit.

Snel resultaat: Complexe queries of scripts zijn niet meer nodig

U gebruikt direct de velden uit de Qlik database. De Qlik database regelt de juiste onderlinge samenhang. Bovendien komen de extra velden die u in het Qlik script toevoegt, ook beschikbaar.

Voorbeeld berekeningen:
In het Qlik script berekent u de omzet tot en met vandaag en wilt die vergelijken met de omzet van vorig jaar tot en met vandaag. Daarvoor heeft u eerder in het loadscript van de Qlik-app de velden opgebouwd omdat dit veld niet in de database aanwezig is.

Voorbeeld adressen:
In het Qlik script maakt u eenmalig de juiste vertaling van de adresstructuur in Unit4 naar mooie simpele velden. U sluit Excel hier voortaan rechtstreeks op aan.

Sneller alles up to date

Als de Qlik database wordt vernieuwd, beschikken de gekoppelde Excel-sheets direct over de nieuwe gegevens. Dat bespaart tijd en werk.

Belast de performance minder

De Qlik database associeert alle gegevens in de interne database en daardoor wordt er niet nog een keer een query gedaan op de live-ERP-database. Dit concept verlaagt de belasting van het systeem.

In de bijlage vindt u de beschrijving van de werking, de installatie en de versies.

 

Indien u vragen heeft, neem gelijk contact met ons op. Dat kan via een bericht of reactie, maar door te bellen heeft u sneller antwoord op uw vraag. 

Wilt u meer weten over de andere mogelijkheden m.b.t. business intelligence. Bekijk dan ook eens de website van VisualReports.

Downloads:

Nog geen lid van Expertplace?

Geniet van alle voordelen die ExpertPlace te bieden heeft zoals het downloaden van kennisdocumenten, het geven van een reactie of het plaatsen en vinden van klussen en natuurlijk het directe contact met vakgenoten!

Nu registreren

Blijf op de hoogte

Je hoeft niet alles zelf te halen. We kunnen we het ook bij je brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we brengen je periodiek op de hoogte van de laatste kennisontwikkelingen en actuele discussies.

schrijf je in voor de nieuwsbrief