Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel groothandels leveren niet alleen meer aan professionele marktsegmenten. Ze zetten ook stappen naar de consumentenmarkt. Je hebt tenslotte een mooi assortiment uit voorraad leverbaar en in de digitale wereld lopen deze segmenten steeds meer in elkaar over.

Ook hebben groothandels in specifieke sectoren in toenemende mate te maken met ZZP'ers die zakelijk bestellen en de producten willen komen afhalen en dan veelal vooraf moeten (aan)betalen.

Het afhaal- en betalingsproces wil je zo professioneel en soepel mogelijk laten verlopen. Tenslotte zijn het vaak kleinere orders die gelijk goed en met de minste inspanning moeten kunnen worden uitgeleverd, gefactureerd en betaald.

Met die behoefte in het achterhoofd hebben we met een integratie van de digitale groothandel een oplossing ontwikkeld die de betaallink op een orderbevestiging of (pro-forma) factuur kan afdrukken. Recent hebben we dit verder doorontwikkeld door de betaallink ook als een QR-code op het document af te drukken.

Dit is een verdere doorontwikkeling op onze eerdere businesscase waarbij we het voor groothandels mogelijk maken klanten te laten betalen via een betaallink op een verkooporderbevestiging. Klik naar de businesscase.

Maak het uw klanten nog makkelijker om aanbetalingen op orders en betalingen van facturen te doen

Een betaallink is natuurlijk handig en toont ook dat je een innoverende groothandel bent. Het voorzien van het document met een QR-code maakt het nog makkelijker. De meeste klanten hebben de mobiel op zak en zijn gewend een QR-code te scannen en met de mobiel te betalen.

Hoe werkt het?

Met deze oplossing verhoog je dus het betaalgemak bij de klant en verzeker je jezelf van een veilige en snelle betaling. De vraag rest nu, hoe kan ik als groothandel deze oplossing integreren met Kerridge Wholesale, zonder dat daar maatwerk voor benodigd is. We hebben met behulp van het Dovetail integratieplatform, de query designer en aantal procedurele aanpassingen deze digitale kassa geïntegreerd met Kerridge Wholesale.

Bij verkooporders waarvoor je de klant via de betaallink/QR-code wil laten betalen is de volgende oplossing gemaakt:

  • In de verkooporders leg je (kenmerk in de verkooporder) het (aan) te betalen bedrag vast
  • De query signaleert deze orders
  • Je stuurt de klant de verkooporderbevestiging inclusief een door Dovetail gegenereerde QR-code met het verzoek aan de klant om de QR-code te gebruiken voor de (aan)betaling.
  • Klant scant QR-code en wordt vervolgens via de digitale groothandel doorgestuurd naar de betaalpagina van Mollie. Onder water zorgt een integratie van de digitale groothandel ervoor dat het juiste bedrag wordt voorgesteld en ook maar éénmalig kan worden betaald.
  • Via een Ideal of creditcardbetaling wordt het bedrag betaald.
  • Er is vervolgens een gedetailleerde logging van het gebruik van de klant terug te vinden in de verkooporder KCS Wholesale.

Het afdrukken van een betaallink/QR-code kan worden toegepast op een verkooporderbevestiging, verkoopfactuur en ook bijvoorbeeld op een betaalherinnering.

Wil je meer weten en ontdekken of deze toepassing ook voor jouw groothandel kan werken. Neem contact op. Dat kan via [email protected] of bel naar +31 (0)85 0655343.

Reacties

Login of registreer om te reageren