Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse groothandels maken gebruik van het PIM-systeem Beeyond om productdata te beheren.

Standaard heeft men dit systeem in een tweewegsysteem geïntegreerd met hun ERP-systeem. Het PIM-systeem zorgt in veel gevallen dat verrijkte productdata, meertalige content en afbeeldingen, documenten en video's naar webshops gepubliceerd wordt.

Regelmatig krijgen we de vraag of Beeyond compatible is met GS1. Naast de grotere retailers maken steeds meer bedrijven gebruik van de GS1 Data Source om de juiste productdata gestructureerd te ontvangen.

De structuur van GS1 is alleen complex en omvangrijk en zodoende zijn ook de integratiemogelijkheden niet voor eenieder toegankelijk.

Standaard biedt GS1 de mogelijkheid om een uitgebreid, speciaal opgemaakt Excelbestand, in het webportal te uploaden en daarmee de productdata te beheren. WCG heeft een Excelsjabloon en bijbehorende exportmapping in Beeyond ontwikkeld, waardoor data vanuit Beeyond automatisch wordt verwerkt in het correcte formaat in Excel. Een Excel bestand opgebouwd uit 14 tabbladen voorzien van data conform het GS1 Data Source model.

Dit bestand kan met twee klikken op de knop geïmporteerd worden in het web portal van GS1, waarna de data beschikbaar is voor de GS1 relaties.

Waar voorheen een producthiërarchie (basiseenheid, doos, omdoos en pallet) tot wel 50 minuten aan invoer kostte, kunnen groothandels nu gemakkelijk publiceren naar GS1.

Maken jouw klanten gebruik van GS1 en heb je interesse om dit efficiënter te voeden neem dan contact met ons op? Bijvoorbeeld door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met +31 (0)85 0655343.

Reacties

Login of registreer om te reageren