Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanwege de nieuwe Europese regelgeving is het niet meer mogelijk jaarlijks opgave te doen. Als uw geschatte ICV-waarde voor 2022 (op basis van uw ICV-waarde in 2021) onder 5 miljoen euro blijft, dan vervalt uw opgaveverplichting voor ICV in 2022. Als uw geschatte ICV-waarde boven 5 miljoen euro uitkomt, dan krijgt u een maandelijkse opgaveverplichting in 2022.

Daarnaast zijn twee nieuwe velden vanaf 2022 verplicht om in te vullen voor alle bedrijven met een opgaveplicht:
• Partner ID: Dit betreft het buitenlands btw-nummer van de afnemer van de goederen in de EU-lidstaat waaraan u de goederen levert.
• Land van oorsprong: Dit is het land waar de goederen oorspronkelijk vandaan komen. Oftewel, het land waar de goederen zijn voortgebracht, vervaardigd of waar deze de laatste ingrijpende, economisch gerechtvaardigde bewerking of verwerking hebben ondergaan.

In het veld Transactie-aard dient u nu naast het eerste cijfer ook het tweede cijfer van de transactie-aard-code aan te leveren.

Wij hebben een implementatiedocument uitgewerkt die je stap voor stap meeneemt om in KCS Wholesale deze nieuwe regelgeving in te voeren.

Je kunt het document hieronder downloaden.

Heb je toch nog hulp nodig? Laat het dan gerust weten op: su[email protected] of bel naar +31 (0)85 0655343.

Downloads

Kennisdocument Intrastat aangifte 2022
Registreer nu gratis om documenten te downloaden

Reacties

Login of registreer om te reageren